Call International 0031-644230007
Call International 0031-644230007

Een goede hechting nagels

eye-woman-nails

Het is geen verrassing dat scrubseptic, bonders, primers en dehydrators verwarrend zijn. Alle vier de producten helpen bij een goede hechting voor arcyl en gel nagels. Het verbetert de hechting van de natuurlijke nagel aan de gel of acryl. Daarnaast voorkomt het lifting en blijft de kunstnagel voor een lange periode mooi zitten.  

Alle vier de producten hebben bovenstaande gemeen, ze hechten goed en voorkomt lifting. Wat is dan het verschil tussen deze vier nagelproducten? We leggen uit wat de vier producten doen en waar ze sterk in zijn. 

Start altijd met ScrubSeptic

Voordat je aanvangt met de behandeling van gel- of acrylnagels start je altijd eerst met het product ScrubSeptic. Dit is een antibacteriële spray voor handen en voeten. 

De vloeistof ontvet perfect en heeft daarnaast een diepe reiniging. Daardoor hechten de gel- of acrylnagels zeer goed op je natuurlijke nagels. Een optimale hechting is tevens van belang voor het aanbrengen van gellac.

ScrubSeptic spray desinfecteert, reinigt en ontvet niet alleen je handen, maar ook al je nagel benodigdheden. Hygiëne staat voorop bij de behandeling van gelnagels of acrylnagels. 

Gebruik daarom altijd eerste de ScrubSeptic spray voordat je start met de nagel behandeling. Ook na afloop gebruik je de spray voor ontsmetting.

De Bonder hechtlaag

Producten zoals Bond Plus zijn iets universeler. Het zijn formuleringen op basis van oplosmiddelen die worden gebruikt om oliën te verwijderen. Daarnaast herstelt het de natuurlijke pH waarde op lange termijn en beschermt het je nagels tegen microschade.  

De Bond Plus is een zuurvrije primer die het nageloppervlak reinigt, de pH zuurgraad balanceert en het vocht uit de nagelplaat onttrekt. Het prepareert de natuurlijke nagel in slechts 3 à 5 seconden. 

Een bonder bevordert de hechting van acryl of gelproducten aan de natuurlijke nagel. De Bond Plus heeft geen UV lamp nodig en brandt niet op de natuurlijke nagels of nagelriemen.

Bij het aanbrengen van de bonder gel laat het een plaklaag achter op de nagel, waardoor de verschillende nagel toepassingen beter op je natuurlijke nagels hechten. De Bond Plus van Sculptured Nails is een zuurvrije formule die de natuurlijke nagels niet beschadigen. Het product dringt ook niet door de gehele nagelplaat heen.

Let bij het aanbrengen van de bonder gel op dat je deze niet in de nagelplaat laat lopen, anders gaat deze later liften. Loopt het toch in de nagelplaat, verwijder de laag nog voor het uitharden door middel van een bokkenpootje

Wanneer gebruik je een bonder? 

Een bonder gebruik je voor acryl nagels, builder gel of gellac nagels. Je brengt een bonder aan voordat je een primer, lijm of nagellak gebruikt. Het reinigt de nagelplaat goed en trekt het vocht uit de natuurlijke nagel. Daardoor heb je een betere hechting.

Het gebruik van een Primer

Veel mensen denken dat een primer alleen voldoende is of dat het gelijk is aan een bonder. Dit is niet het geval, omdat de producten de hechting op een andere wijze bevorderen. 

Acrylnagels hebben bijvoorbeeld bijna altijd een primer nodig. Een bindmiddel mag daardoor niet als alternatief worden gebruikt. Een primer heeft één primair doel, namelijk het nagelbed voorbereiden voor acryl gel. 

De primaire functie van een primer is om het acryl aan de nagelplaat te hechten, net zoals de wortels van een boom in de grond. De Primer Plus van Sculptured Nails is een methacrylice vloeistof, die zuren bevat. 

De Primer Plus werkt als dubbelzijdig plakband. Het kleeft aan de nagel en daarnaast ook aan de acryl gel. Het biedt daardoor een optimale hechting voor beide oppervlakken. 

Niet-zure primers hebben een lichte corrosieve eigenschap, maar zijn minder gevaarlijk voor de huid dan op zuur gebaseerde primers. In geval van morsen is het veel minder waarschijnlijk dat niet-zure primers een chemische verbranding van de huid veroorzaken. Een primer wordt aangebracht op de natuurlijke nagel.

Wanneer gebruik je een primer? 

Een primer gebruik je altijd vóór het aanbrengen van de acryl gel. 

Betere hechting met Dehydrators

Dehydrators zijn vergelijkbaar met bonders. Ze bereiden namelijk het natuurlijke nageloppervlak voor met als doel een betere hechting. De Dehydrator Plus van Sculptured Nails lost de oliën in de nagel op, waardoor het een betere hechting heeft. 

De Dehydrator Plus gebruik je vervolgens vóór de Primer plus of Bond plus. Een dehydrator werkt zeer goed bij klanten met nagels die gevoelig zijn voor lifting. 

Een dehydrator droogt de nagelplaat uit, verwijdert de olie van de nagel en houdt de zuurgraad in balans. Het bereidt de nagel voor ten behoeve van een optimale hechting. Tevens voorkomst het liften van de kunstnagels. Het kan gebruikt worden bij elke type nagelbehandeling. 

Door het verfijnde kwastje is de Dehydrator Plus zeer gemakkelijk aan te brengen. De Bond Plus ruikt iets meer dan de dehydrator, maar deze geringe geur is eigenlijk te verwaarlozen. 

Wanneer gebruik je een dehydrator?

Een dehydrator pas je toe voor het aanbrengen van nagellak, gellac, acryl en gelnagels. Bereid de nagels zoals gewoonlijk voor. Vervolgens breng je de Dehydrator Plus aan en wacht 3 à 4 seconden voordat je een primer, bonder, lijm of nagellak toepast. 

In welke volgorde gebruik je de vier producten?

Alle vier de producten kunnen samen worden gebruikt, maar in welke volgorde? Allereerst de ScrubSeptic voor een diepe reiniging en ontvetting van de handen en nagels. 

Daarna gebruik je de Dehydrator Plus om de oliën te verwijderen. Vervolgens de Bond Plus om het vocht uit de nagelplaat te onttrekken en als laatste de Primer Plus voor de optimale hechting voor beide oppervlakken. Voor zowel de natuurlijke nagel als de gelnagel of acrylnagel. 

Ons advies is om altijd de Scrubseptic te gebruiken, een Bond Plus en als laatste de Primer Plus. Het bevordert een goede hechting aan de natuurlijke nagel en voorkomt lifting. Voor het allerbeste resultaat gebruik je natuurlijk alle vier de producten! 

Please select your product