Call International 0031-644230007
Call International 0031-644230007

Nagelvijlen: welke soorten zijn er?

Wil je graag een goede nagelvijl kopen, maar weet je niet zo goed welke je het beste kunt kiezen? Een nagelvijl wordt gebruikt om je nagels wat korter te maken, of om ze mooi in vorm te brengen. Een goede nagelvijl is onmisbaar voor een goede manicure of pedicure! Bovendien kun je een nagelvijl ook gebruiken om acrylnagels of gelnagels mee te verwijderen.

Soorten nagelvijlen

Het is begrijpelijk dat je bij je zoektocht naar een geschikte nagelvijl wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Sculpturednails.nl beschikt over verschillende soorten nagelvijlen, maar welke kun je nu eigenlijk het beste kopen? Om het zoekproces iets gemakkelijker te maken voor je, vind je hier een handig overzicht van verschillende soorten nagelvijlen.

EMERY BOARD
Emery boards zijn de meest populaire soort nagelvijlen. De meeste mensen die in het bezit zijn van een nagelvijl, hebben een emery board. Dit type nagelvijl is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is dubbelzijdig, met korrels aan iedere kant van de vijl. Als je op zoek bent naar een goede nagelvijl, zit je met een emery board zeker goed!

GLAZEN NAGELVIJL
Nagelvijlen die gemaakt zijn van glas of van kristal hebben een wat fijnere korrel. Met dit type vijl kun je nauwkeurig je nagels voorzien van een mooie vorm. Ook zijn ze geschikt om kleine randjes en hoekjes aan je nagels mee weg te halen. Glazen en kristallen nagelvijlen zijn vaak wat prijziger, maar tegelijkertijd ook van goede kwaliteit en duurzaam. Nagels die je vijlt met een glazen nagelvijl, zullen minder snel breken.

KERAMISCHE NAGELVIJL
Heb je zwakke of zachte nagels? Dan kun je het beste een keramische nagelvijl kopen, om zo je nagels niet nog verder te beschadigen tijdens het vijlen.

METALEN NAGELVIJL
Als je zwakke nagels hebt, kun je het beste geen metalen nagelvijl gebruiken. Metalen nagelvijlen vergroten de kans dat je nagels beschadigen of zelfs afbreken.

BUFFERBLOKKEN
Met een bufferblok maak je je (kunst)nagel egaal en krasvrij. Ook zijn ze te gebruiken om je nagels mee te ontvetten, alvorens je gel of acryl aanbrengt.

ELEKTRISCHE NAGELVIJL
Vaak maken nagelstylisten gebruik van elektrische nagelvijlen. Dit type nagelvijl vereist wat oefening, maar als je er eenmaal gewend aan bent kun je er nauwkeurig en snel mee te werk gaan. Je zult zien dat een elektrische nagelvijl je veel werk uit handen neemt!

KARTONNEN NAGELVIJL
Wil je een goedkope nagelvijl kopen, bijvoorbeeld om overal mee naartoe te kunnen nemen? Dan is een kartonnen nagelvijl een goede optie. Kartonnen nagelvijlen gaan vaak iets minder lang mee dan de meeste andere soorten nagelvijlen. Ze zijn daarentegen wel het goedkoopst en je kunt je nagels er prima mee in vorm brengen of inkorten!

WELKE VORM NAGELVIJL?

Als je eenmaal een geschikt type nagelvijl hebt gevonden, is het in sommige gevallen ook nog van belang dat je de juiste vorm kiest. Nagelvijlen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende vormen.

Banana nagelvijl
Dit type vijl heeft een boomerang vorm. Je brengt er eenvoudig (kunst)nagels mee in vorm. Ze zijn vergelijkbaar met rechte nagelvijlen, maar kunnen dankzij de vorm wat prettiger in de hand liggen.

Rechte nagelvijl
De rechte nagelvijl komt het meest voor. Hiermee vijl je je acrylnagels of natuurlijke nagels gemakkelijk in vorm.

Half moon nagelvijl
Half moon nagelvijlen zijn multifunctioneel. Met de rechte kant vijl je de nagel in vorm en de gebogen zijde is bedoeld voor het perfectioneren van de nagel.

De hoeveelheid grit van de nagelvijl
Naast dat er meerdere soorten nagelvijlen zijn, bestaan er ook verschillen als het aankomt op de grofheid van een vijl. Dit wordt aangegeven met een getal dat staat voor de hoeveelheid grit. Hoe hoger het getal, des te fijner de vijl aanvoelt. Nagelvijlen met een lage hoeveelheid grit zijn daarentegen grof en beter geschikt om te gebruiken voor nepnagels.

Ben je op zoek naar een goede nagelvijl, van professionele kwaliteit? Om je nagels goed te onderhouden en ze niet te beschadigen is het van belang dat je kiest voor een goede, kwalitatieve nagelvijl. Ook is het handig als je vijl lang meegaat, zodat je niet steeds een nieuwe hoeft te kopen. Sculptured Nails nagelvijlen zijn sterk en duurzaam. Je maakt ze eenvoudig schoon en bovendien kun je kiezen uit een grofheid die bij het beste bij jouw nagels past. Bij sculpturednails.nl vind je nagelvijlen met

80/80100/100, 150/150 en 180/180 grit.

80/80 grit
Nagelvijlen met 80/80 grit zijn erg grof. Gebruik dit type nagelvijl nooit direct op je eigen nagels, om zo beschadigingen en verwondingen te voorkomen. Wil je een nagelvijl voor acrylnagels of acrylpoeder? Dan zijn 80/80 nagelvijlen zeer geschikt. Je kunt acryl- en gelnagels er eenvoudig mee verwijderen.

100/100 grit
100/100 grit nagelvijlen zijn iets minder grof dan 80/80 vijlen. Toch kun je dit type vijl beter niet direct op je natuurlijke nagels gebruiken. Ze zijn ideaal om kunstnagels snel te kunnen verwijderen of in vorm te brengen.

150/150 grit
Nagelvijlen met 150/150 grit hebben een medium grofheid. De korrels zijn niet te grof, maar ook niet te fijn. Deze vijlen zijn perfect om acrylnagels mee in vorm te brengen na het plaatsen, of om ze in te korten. Voor het vijlen van natuurlijke nagels kun je het beste een nagelvijl kopen die minder grof is, zoals 180/180 grit.

180/180 grit
Wil je een nagelvijl kopen voor het vijlen van je natuurlijke nagels? Dan is een 180/180 grit nagelvijl geschikt. Dit type vijl kun je echter ook gewoon gebruiken voor het afwerken en perfectioneren van acrylnagels.

Welke nagelvijlen kun je kopen bij sculpturednails.nl?
Bij sculpturednails.nl vind je verschillende soorten professionele nagelvijlen. Of je nu een emery board, nagelvijl blok, rechte nagelvijl of boomerang vijl wilt: er zit voor iedereen wel een geschikte nagelvijl bij. Bovendien geniet je van fikse kortingen als je meerdere vijlen tegelijk koopt. Zo bespaar je niet alleen geld, maar kun je voorlopig ook nog eens een tijdje vooruit.

Waarom professionele nagelvijlen kopen bij sculpturednails.nl?
Kwaliteit staat bij sculpturednails.nl hoog in het vaandel. Nagelvijlen van Sculptured Nails zijn dan ook erg sterk en duurzaam, waardoor je niet regelmatig een nieuwe vijl hoeft te kopen. De vijlen zijn bovendien eenvoudig te desinfecteren. Want wist je dat een nagelvijl wel degelijk onderhoud vereist? Ondanks dat de nagelvijlen van sculpturednails.nl lang meegaan, dien je deze regelmatig schoon te maken.

Het feit dat deze nagelvijlen van hoogwaardige kwaliteit zijn, maakt dat je niet langer op zoek hoeft te gaan naar een goede, professionele nagelvijl – bij Sculptured Nails is voor iedereen wel een geschikte vijl te vinden. En dat tegen een zeer scherpe prijs!

Please select your product